Opleidingscursussen

Het komend seizoen, 2019-2020, verzorgt ehbo-vereniging St. Lucas onderstaande cursussen:

EHBO Opleidingscurus (Afgerond. Nieuwe cursus start medio 2021)
In deze cursus komen alle onderwerpen aan de orde: wonden/ wondverzorging en verbanden, verslikking, reanimatie bij volwassenen en kinderen en baby’s en andere letsels en aandoeningen. De cursus wordt afgesloten met een examen en het  officiële diploma van het Oranje Kruis.

Start        : maandag 30 september 2019
Duur       : 12 avonden  van 19.30 – 21.30 uur
Kosten    : €. 175,=
LET OP: vaak kun je dit bedrag geheel of gedeeltelijk terugkrijgen van je zorgverzekeraar!

Kinder EHBO cursus:

In deze cursus komen de volgende onderwerpen zeker aan de orde: wonden / wondverzorging en verbanden, verslikking, reanimatie bij kinderen en baby’s en andere kind gerelateerde aandoeningen.

Start        : donderdag 9 januari 2020
Duur       : 4 avonden van 19.30 – 21.30 uur
Kosten    : €. 45,=

STOP DE BLOEDING-RED EEN LEVEN:
In deze cursus leer hoe je levensbedreigend bloedverlies kunt  stelpen. Leer ernstige bloedingen stoppen met behulp van je handen, verbandmateriaal en tourniquets! Na afloop ontvang je een certificaat. Ook als je geen EHBO-diploma hebt is deelname mogelijk.

Start     : Bij voldoende aanmeldingen. Datum in overleg.
Duur    : 1 avond
Kosten  : €. 15,=

Reanimatie met AED:
Regelmatig organiseert de stichting 6-minutenzone Helvoirt een reanimatiecursus. U leert wat u moet doen als iemand onwel wordt, reanimeren en de AED gebruiken.
Start       : bij voldoende aanmeldingen. Datum in overleg.
Duur      : 2 ochtenden/avonden van 2 uur.
Kosten   : €. 27,50

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of informatie opvragen via ons email adres: ehbohelvoirt@gmail.com Datums kunnen in overleg worden vastgesteld. Informeer ook gerust naar de mogelijkheden als u een groep wil aanmelden.

Herhalingslessen EHAK (Eerste Hulp Aan Kinderen)

4 maart 2020    10.00 – 12.00 uur
12 maart 2020    19.30 – 21.30 uur