Nieuws

01-07-2021

Hallo allemaal,

Ik wil me graag even aan jullie voorstellen. Ik ben Dianne Rijk en sinds ruim 4 jaar woon ik in Cromvoirt. Vanaf volgend seizoen ga ik samenwerken met de andere docenten EHBO bij jullie vereniging. Ik heb er veel zin in!

Ruim 25 jaar geleden al weer heb ik mijn docenten aantekening gehaald en geef sindsdien ook les. De laatste 20 jaar heb ik met veel plezier les gegeven in Dussen, een klein plaatsje in het Land van Maas en Waal. Maar door de verhuizing naar Cromvoirt wilde ik toch graag wat dichterbij les gaan geven, en zo ben ik in contact gekomen met EHBO St. Lucas.

Het zal voor ons allemaal even wennen zijn, maar ik ben er van overtuigd dat we er samen een succes van gaan maken. Graag tot ziens in het volgende EHBO seizoen.

Hartelijke groet,

Dianne

13-01-2020
Eind september 2019 zijn we gestart met een nieuwe opleidingscursus EHBO. Deze cursus is afgesloten met een examen waarbij al onze cursisten zijn geslaagd.

01-02-2019
Onze instructeurs hebben zich bevoegd om de scholing “Stop de bloeding” te mogen geven. Hierbij leer je hoe je levensbedreigend bloedverlies kunt stelpen. Meer informatie over deze cursus vind je bij opleidingscursussen.

05-05-2018
Op zijn geboortedag, is ons bestuurslid Frans Backx overleden.
Frans behaalde zijn EHBO-diploma in het voorjaar van 1970. Al snel maakte hij deel uit van het bestuur. Ook toen hij verhuisde naar St.-Michielsgestel bleef hij ook EHBO St. Lucas trouw. Frans was overal inzetbaar. Om brieven van de EHBO te bezorgen of andere hand- en spandiensten. Verder zorgde hij voor de catering bij de wedstrijden die in Helvoirt werden gehouden. Zelf heeft hij ook vele malen deelgenomen aan de wedstrijden, met goed resultaat. Frans ging zelfs mee naar extra oefeningen voor de wedstrijd in Berkel-Enschot. Bij de bestuursvergaderingen zorgde hij voor een drankje en een hapje.Tijdens de buitenoefening in de winter  zorgde Frans voor warme erwtensoep. Dat was inmiddels een traditie geworden. Frans kon er niet tegen als iemand verkeerd werd beoordeeld. Hij was een mensen-mens  met een duidelijke visie. Liever werkte hij  op de achtergrond, in de spotlights  was niets voor hem. Hij was een trouwe bezoeker van de rayonvergaderingen. Bijna altijd was het Frans die zijn waardering uitsprak voor het werk van de EHBO.  Als lid van het EHBO-bestuur zat Frans ook in de Commissie Ontmoetingsdag,  voorheen Ziekendag. Frans vond het een eer om als kok te zorgen voor een 4 of 5 gangen diner. Al moest hij het doen met minimale middelen, het was altijd een succes voor de gasten. Toen het wat minder ging kon hij reken op hulp van zijn vrouw Cobie en andere vrienden. Frans heeft ook onderscheidingen ontvangen zoals de Koninklijke Onderscheiding. Namens de EHBO  een teken van  verdienste; hierin werden zijn verdienste voor de medemens gewaardeerd. De laatste jaren waren moeilijk voor Frans omdat hij merkte dat zijn conditie achteruit ging. Toch bleef hij doorgaan met zijn werk als EHBO-er. Zo stond hij vaak te posten bij evenementen.
Frans, wij  willen je bedanken voor jouw goede zorgen voor de EHBO. Wij zullen proberen de EHBO draaiende te houden in jouw zin die je altijd voor ogen had.
Frans, rust nu maar uit, je hebt het verdiend.

11-11-2017
Een geweldig bedrag hebben wij mogen ontvangen van de Rabobank om te investeren in onze mooie vereniging. Zodat we alle mensen in Helvoirt en iedereen die dat verder nodig heeft kunnen helpen op de best mogelijke manier!
Héééél hartelijk bedankt voor uw stemmen.

10-10-2017

Wilt u leren reanimeren? Stuur een mailtje naar ehbohelvoirt@gmail.com en meldt u aan! Deze cursus die 2 avonden duurt wordt steeds gegeven bij voldoende aanmeldingen!

10-10-2017

Op donderdag 9 november start weer de cursus EHBO Aan Kinderen. Een erg interessante cursus, die maar vier avonden duurt, en waarin de belangrijkste EHBO kennis en vaardigheden worden aangeleerd speciaal gericht op (kleine) kinderen.

De cursus wordt gegeven in de Oude Dr. Landmanschool in Helvoirt, van 19.30-21.30 uur en kost €45,-

13-09-2017

Zaterdagavond 9 september vertrok een 6 koppige delegatie van onze vereniging even na 12 uur ‘snachts naar het sportcentrum in Waspik. Daar was de verzorgingspost voor de wandelaars van de 80 van de Langstraat ingericht, en wij hebben ons daar nuttig gemaakt met het verzorgen van de voeten van de wandelaars. Na het prikken en plakken van de blaren konden de meeste lopers weer door, om uiteindelijk in Waalwijk over de finish te gaan.

Wij hebben weer een enorm gezellige, leerzame en interessante nacht gehad!

Lijkt het jou leuk om volgend jaar mee te gaan? Meld dat dan bij Petra, we zetten je graag op het lijstje erbij!

31-08-2017

Op maandag 23 oktober starten wij weer met de opleidingscursus EHBO! Meldt je nu aan!!

31-08-2017

Op 25, 26 en 27 augustus waren onze vrijwilligers weer in vol ornaat aanwezig bij Outdoor Helvoirt, een ongekend groot evenement in ons gezellige dorp! Wij hebben ons weer nuttig kunnen maken en hebben genoten van de paardensport!

Dank aan de organisatie van Outdoor Helvoirt voor het in ons gestelde vertrouwen!